• +2265400589
  • Σερνικάκι Φωκίδας, 33100, Ελλάδα
  • Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 - 15:00

Η επιχείρηση με την κατοχυρωμένη ονομασία – διακριτικό τίτλο «ELAMFON», είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με βαθειά γνώση και μακρά πείρα στην καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή του ελαιολάδου που έχει την έδρα της στο Σερνικάκι Φωκίδος.

      Ο διακριτικός τίτλος είναι εμπνευσμένος από τον συνδυασμό των λέξεων  “ΕΛΑΙΟΝ – ΑΜΦΙΣΣΑ – ΟΜΦΑΚΙΝΟΝ” και είναι χαρακτηριστικός για την ποιότητα αλλά και για την προέλευση του ελαιολάδου.

Η αγάπη για την καλλιέργεια της ελιάς ξεκινάει απ’ το έτος 1928. Ο Ηλίας Τσάρας (παππούς) ξεκίνησε να καλλιεργεί τα ελαιόδεντρα ιδιοκτησίας του, στην ευρύτερη περιοχή της Άμφισσας, με τις γνώσεις, τις μεθόδους και τα μέσα της εποχής. Το πάθος, το μεράκι και η μεθοδικότητα του, τον ωθούν να αυξήσει την παραγωγή του, αφού έχει ήδη ξεκινήσει να πουλά τις δικές του ελιές και ελαιόλαδο σε όλη την Ελλάδα.

Όλα αυτά τα στοιχεία κληρονομούνται από τον εγγονό Ηλία Τσάρα ,  που σε συνδυασμό με τις γνώσεις και την πείρα που του μεταδίδει ο πατέρας του Κώστας, συνεχίζει την παράδοση, λειτουργώντας με επιστημονικό υπόβαθρο σε κάθε στάδιο παραγωγής,  παράγωντας εξαιρετικά προϊόντα με ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Εγγραφή στο <span> newsletter </span>

Εγγραφή στο newsletter